Dr.-Ing. Jakob F. Schmid

Curation: City Development & Nighttime Economy

send email

PhD-Ing. Jakob F. Schmid is the initiator of the german research and urbanist blog/network stadtnachacht (since 2011) and one of the main promoters of the »Nachtökonomie«-Approach in Germany. He works as an urban designer in Hamburg and as planning consultant. He holds a PhD in Urban Planning from HafenCity University Hamburg. Member of the Vereinigung für Stadt-, Regional- und Landesplanung e.V. (SRL) and registered member of the Chamber of Architects Hamburg (HAK).

Jakob is founding partner of the Stadt Nach Acht conference and curator in the fields of city development & nighttime economy.

Dr.-Ing. Jakob F. Schmid ist Initiator des deutschen Forschungs- und Städteblogs/Netzwerks stadtnachacht (seit 2011) und einer der Hauptförderer des »Nachtökonomie«-Ansatzes in Deutschland. Er arbeitet als Stadtplaner in Hamburg und als Planungsberater. Er promovierte in Stadtplanung an der HafenCity Universität Hamburg. Mitglied der Vereinigung für Stadt-, Regional- und Landesplanung e.V. (SRL) und eingetragenes Mitglied der Architektenkammer Hamburg (HAK).

Jakob ist Gründungspartner der Konferenz Stadt Nach Acht und Kurator in den Bereichen Stadtentwicklung & Nachtwirtschaft.